Spørsmål og svar


Siste driftsmeldinger fra våre anlegg

Meldinger om midlertidige stenginger av vegg eller buldrehule annonseres både på vår Facebook og på forsiden av harstad-klatreklubb.no. Følg med her for siste nytt.

Løsningen tilbys bare til klubbens betalende medlemmer. Vi har denne løsningen for at våre medlemmer skal kunne få tilgang til klatreveggen utenfor Hålogalandshallens åpningstider. Hallen er stengt i skolens ferier og har korte åpningstider i helgene. Tapplock-løsningen gir i praksis helårs-adgang til klatreveggen, og klubben kan dermed tilby svært gode åpningstider til sine medlemmer. Låsen åpnes via Bluetooth i Tapplock-appen (iOS/Android).

Løsningen er helt og holdent basert på tillit fra Harstad Kommune og hallens vaktmestere til at klubbens medlemmer er ansvarlige og pålitelige. 

Ved tillitsbrudd kan kommunen trekke tilbake dette privilegiet vi har. Vi stiller derfor strenge krav til den enkelte bruker, ettersom konsekvensen av uforsvarlig bruk vil kunne påvirke alle klubbens medlemmer.


For å søke om tilgang til Tapplock-systemet, følg disse stegene:

1. Send mail til admin@harstad-klatreklubb.no, du kan gjerne kopiere og lime hele teksten under.

Hei!

Jeg ønsker tilgang til å bruke Tapplock-systemet til klubben. Jeg er betalende medlem i klubben, er over 16 år, og godtar alle de følgende vilkårene for å bruke systemet.

1. Døren skal låses når du har gått inn, ingen andre skal slippes inn (fotballspillere, barn som vil henge osv).
2. Dersom du tar med deg/slipper inn klatrere som ikke har tilgang, er du ansvarlig for disse. De må forlate hallen når du går.
3. Det er ikke tillatt å låne ut brukeren sin til andre klatrere.
4. Brudd på punkt 1-3 medfører tap av rett til å benytte systemet.
5. Klatreklubben kan se hvem som åpner låsen.Husk å legge ved bevis for betalt medlemsskap, dette finner du lett ved å logge inn på din bruker hos IdrettenOnline, gjerne via klubbens hjemmesider. En skjermdump fra siden med betalt avgift holder i massevis.


2. Vent på svar fra systemansvarlig.

3. Når du får bekreftelse og er blitt godkjent, følg instruksene du får som svar.

Har du problemer med tapplock'en? 

  1. Du må ha fått tildelt tilgang etter å ha søkt om det. Du får ikke automatisk tilgang ved medlemskap. Se forrige spørsmål.
  2. Sjekk at du har siste versjon av appen Taplock Enterprise.
  3. Slå av og på blåtann på telefonen din.
  4. Husk at låsen skal blinke raskt mørkeblått.

Dette har hjulpet de feilene vi kjenner til i det siste.

Her er bruksansvisningen du fikk på epost ved tildeling av tilgang. Du har vel lest den? :)

- Åpne Tapplock Enterprise User appen når du står ved hengelåsen.
- Åpne vinduet for 'HKK Nøkkelboks' inne i appen
- Trykk 2 ganger på Power/mode-knappen på hengelåsen slik at denne blinker blått – den er nå i Bluetooth-mode.
- Når hengelås og mobil har funnet hverandre og synkroniseringen er ferdig, kan du trykke ”Unlock”.
- For å låse den igjen presses bøylen ned og holdes sammen. SJEKK at den er låst.

Det arrangeres normalt tre til fire brattkortkurs i året, nogenlunde jevnt fordelt, men vi forsøker imøtekomme etterspørselen. Vi prøver et nytt system for å registrere interesserte deltakere, og du kan registrere deg her. Dette er ikke en påmelding for kurs, men de 'fremst i køen' vil få tilbud om å melde seg på. Mer info om kurs finner du her.

Vi tilbyr også å gjennomføre kun brattkortprøven for de som har ferdighet og forståelse på plass. Se eget spørsmål i FAQ.

I tauklatring er det vanskelig å være alene. Om du har hatt brattkort lenge, men er kommet litt ut av det siste årene, om du er ny i byen uten mange kjente, eller trenger litt flere taukompiser å spille på så du får klatra så mye du vil - uansett grunn skal vi i HKK prøve å skape arenaer der man kan møte andre og få makra opp i taulag.

Først: "Pondusklatring" hver mandag (unntatt ferier) ca kl 20. Uformelt oppmøte. Se mer informasjon nederst her. Ta kontakt med Jørn Hofsø Hjellnes om du lurer på noe (99111574), men ingen påmelding er nødvendig.

Dernest: HKK jobber med å bli mer klubb og mindre treningssenter. Vi arrangerer klubbkvelder med og uten klatring, dugnader og bli-kjent-arrangement. Her ønsker vi å legge til rette for at folk kan møtes, bli kjent, og kanskje begynne å klatre sammen.
Følg oss på facebook for live oppdatering på når noe skjer.

Til sist: Facebook-siden "Klatremiljøet Harstad" er en fungerende kontaktkanal for klatreinteresserte i Harstad. Denne siden drives ikke av Harstad Klatreklubb.

Harstad Klatreklubb ønsker å legge til rette for et bra klatremiljø i byen. Ta kontakt med oss om du har spørsmål.

Du er velkommen til å prøve klatring hos oss! Om du bare vil prøve og ikke ønsker å bli medlem med en gang, kan du betale Drop-in. Se lenken for hvordan dette funker i praksis (kode til vegg/hule, betaling etc).

Dessverre er det ikke alltid så lett å få til å prøve klatring i praksis. For å klatre i klatreveggen behøver man å bli sikret med tau og utstyr av noen som er sertifisert, altså har brattkort. Du må ha ditt eget utstyr, da klubbens utstyr kun er tilgjengelig for bruk i våre kurs. Våre klatrefasiliteter er ubemannet, og all innsats for klubben er basert på frivillig arbeid. Vi har derfor valgt å ikke prioritere utlån og sikkerhets-oppfølging på utstyr.

For buldring i buldrehula behøver man derimot nesten ingenting. Svasko/klatresko anbefales om man kjenner noen man kan låne hos, da man ikke får klatre barfot, men f.eks innesko/gymsko kan funke selv om det ikke er optimalt. Kalk for bedre friksjon og for å motvirke svette hender er kjekt å ha, men ikke absolutt nødvendig.

For å komme i kontakt med andre som klatrer, kan man for eksempel bruke Facebook-gruppa “
Klatremiljøet i Harstad” (ingen formell forbindelse til Harstad Klatreklubb).

Så flott at at barnet ditt er interessert! Klatring er en kjempebra aktivitet for sosialisering, styrketrening, kroppskoordinasjon og mestring.
Dersom du er forelder som har brattkort eller topptaukort og kan sikre barnet i veggen, behøver dere bare eget utstyr og familiemedlemsskap for å benytte klatreveggen når som helst.

Vi har to organiserte aktivitetsgrupper for barn og ungdom:
Ungdomsgruppe: Onsdager 17-18:30
Familieklatring: Torsdager 18-19:15 (vinterstid), 1730-1845 (sommerstid) 

Ungdomsgruppa er for ungdom over 13, med felles treninger hver onsdag. Man må ha fylt 13 år, bestått brattkortprøven og være medlem av klubben. Her sikrer ungdommene hverandre, under oppsyn av ansvarlige voksne. Fokus på god sikringsteknikk og sosialt samvær. Gruppa ledes av to voksne instruktører med Klatreleder Inne-kurs. 

Gruppa bruker Spond (egen app i App Store / Play Store. Legg til gruppa med kode KKNVI i Spond) for å koordinere klatring. All info om trening kommer der, ikke på klubbens facebook.

For barn opp til 12 år, har vi Familieklatring.
Familieklatring er et 
tilbud for familier som ønsker å klatre sammen med barna sine og andre familier. Foreldre må sikre egne barn ved tauklatring - det er derfor nødvendig med topptaukort eller brattkort. Klubben låner ut sele og sko til barn. 
Familieklatre-gruppa tilbyr også “prøve-på”, der barn i følge med foreldre/foresatte kan prøve klatring noen ganger, før foreldre/foresatte tar Brattkort eller Topptaukort.
Buldring (klatring uten tau) er en mulighet for dem uten brattkort. I alle tilfelle må foreldre/foresatte være til stede med sine barn.

For å komme i kontakt med familieklatringen, søk opp og bli medlem i facebook-gruppa “
Familieklatring”. 

Harstad Klatreklubb har høy fokus på sikkerhet, og i alle tilfeller hvor forelder/foresatt skal sikre barn eller andre med tau, er det nødvendig å ta et ferdighetskurs. Det mest vanlige er å ta brattkortkurs, for å lære å sikre både på led og på topptau. For barneklatring som foregår mest på topptau, er det tilstrekkelig å kun lære å sikre på topptau. Dette er et kortere og billigere kurs, og anbefales for foreldre som vil komme i gang med å sikre barnet sitt i klatring.

Vi prøver et nytt system for å registrere interesserte deltakere, og du kan registrere deg her. Dette er ikke en påmelding for kurs, men de 'fremst i køen' vil få tilbud om å melde seg på. Mer info om kurs finner du her

Våre klatrefasiliteter er ubemannet, og all innsats og vedlikehold er basert på frivillig arbeid. Vi har derfor valgt å ikke prioritere utlån og sikkerhets-oppfølging på utstyr som fast tilbud for besøkende og medlemmer. Men: Klubbens klatrevakter kan på forespørsel låne ut utstyr dersom vaktene er tilstede i hallen. Vi har ingen faste tidspunkt for tilstedeværelse klatrevakter, så man må dukke opp og se etter klatrere med klatrevakt-genser.

For barne- og ungdomsklatregruppene har vi seler, tau og klatresko til utlåns. Se her for hvordan denne ordningen fungerer.

Priser finner du her.

Harstad Klatreklubb benytter medlemsystemet til Norges Idrettsforbund. Her er hvordan det fungerer i praksis.

1. Meld deg inn i klubben via vårt innmeldingsskjema.

2. Etter en manuell sjekk fra oss, får du får tilsendt både velkomst-epost og egen epost med faktura til epostadressen du har oppgitt. NB! Sjekk søppel-filter om du savner respons.

3. For å hindre medlemstall-juks, vil IdrettenOnline be deg validere persondata, og deretter vil du få en SMS/epost fra Idrettsforbundet som ber deg bekrefte medlemskapet. Følg instruksene. Systemet sender jevnlig purring inntil prosessen er fullført.

4. Du er medlem når faktura er betalt. Du kan selv sjekke din status ved å logge inn på harstad-klatreklubb.no eller gjennom appen IdrettenOnline.

 

Hver januar sendes faktura for nytt medlemskap ut til alle medlemmer pr. 31. desember foregående år. Du er medlem for det nye året/halvåret når denne er betalt.
Dersom du ønsker å endre medlemskap, ta forbindelse med klubben via 
admin@harstad-klatreklubb.no.
Dersom du ønsker å melde deg ut, følg anvisning under Utmelding på 
denne siden.

I systemene til MinIdrett som vi benytter oss av, kan man dessverre bare betale medlemskontingent som bestemmes av kalenderåret. Et årskort gjelder fra 1. januar til 31. desember uavhengig av når du meldte deg inn eller betalte kontingent, og halvårskort varer første eller siste seks måneder av året.

Medlemsskap hos oss er derimot veldig rimelig sammenlignet med større sentre, se prislisten her

Har du allerede kompetansen som skal til for å ta brattkorttesten?

Send e-post til admin@harstad-klatreklubb.no, så setter vi deg i forbindelse med en instruktør. Du vil da kunne gjennomføre kun brattkorttesten. Det er kun HKKs instruktører som kan nyttes til test ved våre anlegg. 

Hva må du kunne?
Vi stiller samme krav som på brattkortprøve på kurs. Det vil si at du må kunne vise både teoretisk forståelse (svare på spørsmål) og praktiske ferdigheter.

Ta en kikk på disse to linkene for informasjon om "pensum":
https://klatring.no/brattkortproven
https://klatring.no/brattkortvideoen

Trenger du mer trening i å sikre før prøven?
Brattkortbestemmelsene (punkt 6, se nederst) åpner for at du uten brattkort kan øve på å sikre på led i anlegget vårt utenfor kurs. Du kan altså øve på sikre på led UTEN å selv ha brattkort. Dere må være 3 stk: En som klatrer, du som sikrer og en med brattkort som er backup på passiv ende. Denne personen er ansvarlig for øvelsen. Slik kan du selv få øvd på ferdighetene i veggen vår uten brattkort.

Hva må du ha med på testen?
En klatrepartner og eget utstyr. Klatreutstyr kan lånes ut fra oss etter avtale

Hva koster det? I utgangspunktet 250 kr pr test, som vippses/overføres til Harstad Klatreklubb. Ved flere tester kan rabatt avtales. I tillegg tar Norges Klatreforbund 200kr for å registrere brattkortet. Dette er en avgift som ligger utenfor vårt ansvar. Du får et signert brattkorthefte etter testen, som er gyldig i 3 mnd. I løpet av den tiden må du ha registrert brattkortet på brattkort.no.


Brattkortbestemmelsene, punkt 6:
En klatrer uten kort kan øve på å sikre andre dersom en innehaver av kort opptrer som backup ved å holde passiv tauende. Innehaveren av kortet er da ansvarlig for at dette forgår på en sikker måte, og for at de som er med blir gjort kjent med innholdet i ansvarserklæringen innebærer. Veggeier kan med midlertidig eller varig virkning begrense eller oppheve denne adgangen.

Hver januar sender vi ut tilbud om å fortsette medlemskapet til alle som var medlemmer pr. 31. desember forrige år. Dersom du ikke ønsker å fortsette medlemskapet, må du melde deg ut av klubben. Det gjør du enkelt, se under Utmelding på denne siden.

Vi har forståelse for at purringer er irriterende, men vi sender aldri faktura til inkasso om det ikke betales.

Dersom du ønsker å endre type medlemskap, f.eks til halvårsmedlem eller til familiemedlemskap, send oss en epost på admin@harstad-klatreklubb.no.

Og til sist: Dersom du planlegger å klatre, er det bare å få betalt fakturaen  :)

Fant du ikke ut av det du lurte på? Kontakt oss via vårt kontaktskjema, eller skriv til oss på Facebook.